Indul a pályázat az Európai Vállalkozásfejlesztési Díjra

A Nemzetgazdasági Minisztérium az Európai Bizottsággal közösen 2018-ban is díjazni kívánja legkreatívabb és legsikeresebb vállalkozásfejlesztési programokat.

Tovább csökken a vállalkozások adója

A kabinet jövőben is arra törekszik, hogy minden gazdaságfejlesztést érintő területen emelje a vállalkozások versenyképességét, az adórendszertől a szakképzésig.

Indul az építőipari cégek fejlesztését segítő

Már lehet pályázni!  20 milliárd forintos fejlesztési program indult az ágazatban, amelyre már januártól pályázhatnak a magyar építőipari kis- és középvállalkozások.

Szívesen dolgoznál kényelmesen otthonról, miközben felépíted saját vállalkozásod? Kattints a részletekért!

430 kkv nyert 40 milliárd forint támogatást a Ginopban

Közel 40 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el 430 mikro-, kis- és középvállalkozás versenyképességének javítására és termelésének erősítésére, amellyel 78 milliárd forintot meghaladó összköltségű beruházások valósulhatnak meg – jelentette be Rákossy Balázs.

Belátható időn belül 75 százalékos lehet a 20-64 év közöttiek foglalkoztatása Magyarországon.

Belátható időn belül 75 százalékos lehet a 20-64 év közöttiek foglalkoztatása Magyarországon, amivel eléri az EU által 2020-ra kitűzött célt a korosztály foglalkoztatási arányát tekintve – mondta Cseresnyés Péter sajtótájékoztatón.

Kisgyermekes szülőt foglalkoztat? Ne feledje el igénybe venni a havi 23.500 forintos adókedvezményt

Akár évi 282 ezer forintnyi közterhet is megtakaríthat az a vállalkozás, amelyik kisgyermekes szülőt foglalkoztat. A Nemzetgazdasági Minisztérium számítása szerint a munkáltatók mintegy 60 ezer érintett után nem érvényesítik az adókedvezményt, amelynek igénybevétele rendkívül egyszerű, mindössze egy igazolás kell hozzá.

Mutassa be marketing tevékenysége eredményeit, s nyerje el azzal a Magyar Marketing Szövetség szakmai elismerését, a „Marketinggyémánt” védjegyet!
Keressik és díjazzák azokat a mikro-, kis és középvállalkozásokat, start up-okat, nonprofit szervezetek, egyesületek, valamint az általuk megbízott ügynökségeket, tanácsadókat, szolgáltató cégeket, akik KKV területen az adott kategóriák valamelyikében sikeres marketingprojekteket, kampányokat, szakmailag profi marketingmegoldásokat valósítottak, valósítanak meg.
Tizenegy kategóriában lehet pályázni, a 2016. január és 2017. október között megvalósított aktivitásokkal október 23-ig.
Fejlessze vállalkozását, önmagát a Google segítségével
Tegyen szert azokra az online ismeretekre és készségekre, amelyekkel felfuttathatja a vállalkozását, előmozdíthatja a karrierjét, vagy növelheti az önbizalmát. Összeállítunk Önnek egy személyre szabott oktatási tervet, teljesen ingyen.

40 milliárd forinttal több marad a vállalkozásoknál

Jövő januártól 2 helyett 2,5 százalékponttal lesznek kisebbek a munkáltatói adók, de további kedvező változások is életbe lépnek.

Fával kereskedik? Itt van néhány jót tanács

A hasznos gyakorlati tanácsokat tartalmazó dokumentum a vonatkozó jogszabályok alkalmazásában és a faanyag nyomon követéséhez használt nyilvántartások szakszerű vezetésében nyújt segítséget.

 

Mit tehetnek a cégek az állandósuló munkaerőhiányban?

A hiány korántsem csak az IT szférára jellemző. Targoncások, operátorok, összeszerelők, villanyszerelők, bolti eladók, pénztárosok és postai dolgozók egyaránt a lista élén szerepelnek.

Már a hirdetéssel elveszíthetjük a jelentkezőket

A cégek egyre tisztábban látják, hogy pedálozniuk kell a jó munkaerőért, sokan mégis már az álláshirdetéssel elriasztják azokat a kiváló jelentkezőket, akiket szeretnének megfogni. A legalapvetőbb hibákat szedte össze a Piac és Profit.

10 dolog, ha elkötelezett munkavállalót szeretne

Kulcskérdéssé vált az elkötelezett munkavállaló. Legalábbis szóban már mindenképpen erre gyúrnak a cégek, és a HR tematikában egymást érik az elkötelezettség javítását, növelését célzó eszközök. Az válik elkötelezetté, aki azonosulni tud a vállalata célkitűzéseivel, jó közösségben és vezetővel dolgozhat, jól megfizetik, és még személyes fejlődése is biztosítva van. Egy szó, mint száz az elkötelezett munkavállaló jól kell, hogy érezze magát a munkahelyén.

Szerethető Munkahely Díj

Kutatások bizonyítják, hogy az anyagi biztonság megteremtésén kívül számos tényező járul hozzá ahhoz, hogy a munkatársak szívesen járjanak be dolgozni. Milyen a munkakörnyezet? Milyen a csapat? Mik a fejlődési lehetőségek? Milyen a munka és magánélet viszonya? Ezek mind-mind jelentősen befolyásolják, hogy mennyire szerethető egy munkahely.

Most itt a lehetőség, hogy te is megmutasd a céged és nyerj!

Elismerésben részesültek

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés megyei szervezete által immáron tizenkettedik alkalommal megszervezett péntek esti gálán gazdára találtak a Békés Megyei Kiváló Mestere és Vállalkozója címek is, amelyet tíz, a saját területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembernek adták át.

Mi egy vállalkozás indításának a menete, hogyan történik egy cégalapítás?

Kattintson, adjuk a válaszokat segítségül.

Díjazzák megyénk kiválóságait

Szeptember 22-én rendezik meg az idei Príma-gálát, melynek keretében háromszor 1 millió forint talál majd gazdára, míg a legsikeresebb vállalkozókat Kiváló Vállalkozó-díjjal ismerik el.

Jelentkezzen a nyilvántartásba!

Szeptember elseje óta az igénybejelentők (beruházók) a földgáz szektorhoz hasonlóan, a villamos energia- és a vízközmű szektorban is szabadon választhatnak kivitelezőt a közműcsatlakozási munkák elvégzésére.
A nyilvántartást – a gázszerelők mintájára – a műszaki biztonsági hatóság, azaz a kormányhivatal fogja vezetni. A feltételeknek megfelelő vállalkozások a kormányablakokon keresztül kérhetik majd a nyilvántartásba vételüket.

Pályázik? A Széchényi Programiroda segít

Felújítaná telephelyét, bővítené a cég épületét, eszközt vásárolna – mindezt pályázati forrásból, de nem tudja melyik a megfelelő felhívás? A 2011-ben alapított a Miniszterelnökség joggyakorlása alatt működő Széchenyi Programiroda Nonprofit Kft. minden magánszemélynek, vállalkozásnak, önkormányzatnak és civil szervezetnek segítséget nyújt.

Pénzügyi segítség kisvállalkozásoknak

A Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (BMVA) a kis- és középvállalkozások fejlesztése, valamint tevékenységük támogatása érdekében Helyi Mikrohitel Programot indított megyénkben. Az igényelt összeg felhasználható gépek, berendezések, eszközök vásárlására és más beruházásokra, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítésére és/vagy fejlesztésére, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközök biztosítására.

Legyen Ön 2017. felelős foglalkoztatója

Az Év Felelős Foglalkoztatója című kiírás összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, valamint közzéteszi azokat a jó gyakorlatokat, melyek hozzájárulnak e terület fejlődéséhez, kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén.

Pályázni október 6-ig lehet.

Új törvény lépett életbe

Új törvény lépett életbe júliustól, melyet a társadalombiztosítási kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók figyelmébe ajánlunk.

Fiatalokat alkalmaz? Most akár támogatást is kaphat hozzá.

Kattintson a részletekért!

Pályázzon és fejlesszen

10 milliárd forint összegű nyílt pályázatot hirdetnek a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására.

Kezdő vállalkozó milyen adózást válasszon?

űMi a kata lényege? Kell-e félni az 1 millió forintos határtól? A kérdés egyszerű, a válasz már kevésbé. Mutatjuk!